MEB Iğdır Liseleri Eğitim ve Kayıt Bölgeleri . MEB Iğdır Liseleri Eğitim Bölgeleri, Iğdır Adrese Lise Tercihleri ve Kayıt
Iğdır Yeni Eğitim Bölgeleri ve Adrese dayalı lise Tercih ve Kayıt Bölgeleri. Iğdır Yeni Eğitim Bölgeleri ve Adrese göre lise Tercih Bölgeleri. TEOG yerine getirilen yeni lise geçiş sistemi LGS iki kısımdan oluşmaktadır.
a) Sınavla Öğrenci Alan Nitelikli Liselere Giriş
b)Adrese dayalı kayıt ile liseye yerleşme.
Yerel yerleştirme tercih ekranında okulları Eğitim ve Kayıt Bölgeleri e-Okul Sistemi üzerinden Tercih Sırsında açıklanacaktır. e-Okul Lise kayıt alanı ve Lise komşu kayıt alanı sorgulama ve
e-OKUL EĞİTİM BÖLGESİ ÖĞRENMEK VE TERCİH İÇİN TIKLAYINIZ
Yeşil renk, “Kayıt Alanında” öğrenci için ikamet adresinin bulunduğu Kayıt Alanında yer alan okulları belirtir. Mavi renk, “Komşu Kayıt Alanında” öğrenci için ikamet adresine göre Komşu Kayıt Alanında yer alanlar okulları belirtir. Kırmızı renk, “Diğer” ise öğrenci için ikamet adresine göre bulunduğu Kayıt Alanında ve Komşu Kayıt Alanında olmayan il içindeki diğer kayıt alanları ile il dışındaki kayıt alanlarında bulunan okulları belirtir.
Lise Tercih işlemi öğrenci ve velisi tarafından https://e-okul.meb.gov.trinternet adresinden veya herhangi bir ortaokul/imam hatip ortaokulu müdürlüklerinden yapılabilecektir. Yapılan tercihler mutlaka ilgili ortaokul müdürlüklerine onaylatılacaktır.
Iğdır Adrese Dayalı Kayıt Sistemi ile öğrenci alacak liselerin bölgeleri ne zaman açıklanacak.
Iğdır Lise Kayıt Eğitim Bölgeleri (Aralık Lise Kayıt Eğitim Bölgeleri, Karakoyunlu Lise Kayıt Eğitim Bölgeleri, Merkez Lise Kayıt Eğitim Bölgeleri, Tuzluca Lise Kayıt Eğitim Bölgeleri)
MEB Iğdır Lise Kayıt Sitemine esas Eğitim Bölgeleri açıklandığında burandan yayınlayacağız.
Sınavsız öğrenci alan Liselerin tamamına yakını mahallinden öğrenci alacak şekilde il ve ilçe müdürlükleri tarafından öğrenci, adres ve ortaokul bazlı olarak gruplandırılarak ‘Eğitim ve Kayıt Bölgeleri’ oluşturuldu.
Her bölgede, her okul türünden en az 9 okul yer alacak. Öğrenciler, zorunlu 5 tercih yapacak. Ortaokul 8’inci sınıflarda öğrenim gören 1 milyon 192 bin öğrenciden 1 milyon 80 bini sınavsız, 110 bin öğrenci de sınavla yerleştirilecek.
Mahalli kayıt alan okullarda öğrenim görecek öğrenciler, ikamet ettiği eğitim bölgesinde bulunan liselere nakil yaptırabilecek. Okul türleri arasında (Anadolu lisesinden meslek lisesine, meslek lisesinden Anadolu lisesine gibi) 10’uncu sınıfın sonuna kadar, ikamet edilen eğitim ve kayıt bölgesi kriteri göz önünde bulundurularak nakil işlemleri yapılabilecek.
Kayıtlar ilan edildikten sonra boş kontenjanlar ek yerleştirme için ayrıca duyurulacak ve aynı yöntemle tercih alınıp yerleştirme yapılacak.
Öğrencilerin adrese dayalı eğitim ve kayıt bölgesi tercih ekranında, ikamet ettiği eğitim bölgesinde farklı okul türlerinden toplam 9 lise yer alacak. Öğrenciler, kendilerine sunulan bu 9 okul arasından 5 tercih yapacak. 9 okul, bütün lise türlerini (Anadolu Lisesi, Anadolu Meslek Lisesi, Anadolu İmam Hatip Lisesi) kapsayacak. Öğrencilerden 9 okuldan mutlaka 5 tercih yapması istenecek.