e-Okul Eğitim Bölgesi Sorgulama, e Okul Lise Kayıt Bölgesi Sorgulama

e-Okul Eğitim Bölgesi Sorgulama, e Okul Lise Kayıt Bölgesi Sorgulama. MEB Eğitim Bölgesi Sorgulama ve Lise Kayıt Bölgesi Sorgulama. e-Okul Eğitim Bölgesi Sorgulama 2019, e Okul Lise Kayıt Bölgesi Sorgulama 2019, MEB Eğitim Bölgesi Sorgulama ve Lise Kayıt Bölgesi Sorgulama 2019.

TEOG yerine getirilen “Sınavsız Mahalli Yerleştirme Sistemi” ile 2018-2019 eğitim öğretim yılında sınavsız öğrenci alan liselere “Veli Tercihli Serbest Kayıt Sistemi” ile 5 tercih yapılıp yerleşme sağlanacak. Bu amaçla adrese dayalı “Eğitim Bölgesi ve Sınavsız Mahalli Yerleştirme Sistemi” uygulaması başlangıcında veliler oturdukları adresin hangi eğitim bölgesinde bulunduğunu ve eğitim bölgelerinde hangi liselerin olduğunu öğrenmek zorundalar.

Yerel yerleştirme tercih ekranında okulları  Eğitim ve Kayıt Bölgeleri e-Okul Sistemi üzerinden Tercih Sırsında açıklanacaktır. e-Okul Lise kayıt alanı ve Lise komşu kayıt alanı sorgulama ve

e-OKUL EĞİTİM BÖLGESİ ÖĞRENMEK VE TERCİH  İÇİN TIKLAYINIZ

Yeşil renk, “Kayıt Alanında” öğrenci için ikamet adresinin bulunduğu Kayıt Alanında yer alan okulları belirtir. Mavi renk, “Komşu Kayıt Alanında” öğrenci için ikamet adresine göre Komşu Kayıt Alanında yer alanlar okulları belirtir. Kırmızı renk, “Diğer” ise öğrenci için ikamet adresine göre bulunduğu Kayıt Alanında ve Komşu Kayıt Alanında olmayan il içindeki diğer kayıt alanları ile il dışındaki kayıt alanlarında bulunan okulları belirtir.

Lise Tercih işlemi öğrenci ve velisi tarafından https://e-okul.meb.gov.trinternet adresinden veya herhangi bir ortaokul/imam hatip ortaokulu müdürlüklerinden yapılabilecektir. Yapılan tercihler mutlaka ilgili ortaokul müdürlüklerine onaylatılacaktır.

Milli Eğitim Bakanlığı Liselerin Eğitim Bölgelerini Aralık Ayında açıklıyor. Aşağıdaki linki tıklayarak mevcut lise adreslerini ve okulların harita üzerinde hangi bölgelerde olduğunu öğrenebilirsiniz.

Liselerin tamamına yakını mahallinden öğrenci alacak şekilde il ve ilçe müdürlükleri tarafından öğrenci, adres ve ortaokul bazlı olarak gruplandırılarak ‘Eğitim ve Kayıt Bölgeleri’ oluşturuldu.

Her bölgede, her okul türünden en az 9 okul yer alacak. Öğrenciler, zorunlu 5 tercihyapacak. Ortaokul 8’inci sınıflarda öğrenim gören 1 milyon 192 bin öğrenciden 1 milyon 80 bini sınavsız, 110 bin öğrenci de sınavla yerleştirilecek.

Öğrencilerin büyük bir kısmı (%90’ı veya %92’si) yukarıda ifade olunduğu üzere kendi mahallesindeki okula kayıt yaptıracak. Kalan %8 veya %10 öğrenci ise yapılacak merkezi sınav sonucunda başarı ve tercih sıralamasına göre sınavla öğrenci kabul eden belirli sayıdaki okullara yerleştirilecektir. Takribi 600 civarında olan bu liselerin proje okulları, bir kısım sosyal bilimler liseleri ve fen liseleri olacağı ifade edilmiştir.

Bakanlığın kuracağı Eğitim Bölgeleri’nin asli görevi ise öğrencilerin tercihleri doğrultusunda mahalledeki okulların türünü, okulların planlamasını, yerleştirme ve yığılmanın önüne geçmek olacak. Ayrıca bu bölgeler sadece adrese dayalı yerleştirmeleri yapacak sınavla yerleştirmeler Bakanlık tarafından yapılacak. Adrese dayalı sisteme göre öğrenci mahallesinde Anadolu Lisesi, İmam Hatip Lisesi, Meslek Lisesi, Güzel Sanat Lisesi ve Spor Lisesini tercih edebilecek. Sınavla yerleşme yapacak olan öğrenci ise Fen Lisesi, Sosyal Bilimler Lisesi ve Proje Okullarını tercih edecek. Pansiyonlu okullarda pansiyon yatak sayısı kadar kontenjan, il içinde farklı eğitim bölgelerinden tercihe açılacak. Pansiyonlu okulları tercihlerde pansiyona en uzak öğrenciler avantajlı olacak.

(Visited 96.083 times, 1 visits today)

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir